Λιέγη: Τέσσερις νεκροί – Ψάχνουν τα κίνητρα του δράστη

Λιέγη: Τέσσερις νεκροί – Ψάχνουν τα κίνητρα του δράστη
Ο δράστης τη επίθεσης στη Λιέγη Sudpresse

Αντικρουόμενες οι αναφορές του βελγικού Τύπου για τα κίνητρα του δράστη - Πληροφορίες πως είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν μία ημέρα - Σκότωσε διερχόμενο οδηγό και δύο αστυνομικούς

Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Λιέγης και δύο άλλοι τραυματίστηκαν όταν άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον τους και πήρε μια γυναίκα όμηρο, αφού πρώτα πρόλαβε να σκοτώσει τον οδηγό ενός διερχόμενου αυτοκινήτου. Λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών σε παρακείμενο σχολείο, όπου κατέφυγε αναζητώντας καταφύγιο.

Σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη: Σύμφωνα με την De Morgen, ο δράστης εξέτισε ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε μόλις χτες, Δευτέρα, ενώ δεν ήταν γνωστός για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Αντίθετη είναι η εκτίμηση της De Standaard, η οποία κάνει λόγο για υπόνοιες της Γενικής Εισαγγελίας ότι η υπόθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Στο συμβάν αναφέρθηκε  ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει πράγματι ένα σοβαρό συμβάν στη Λιέγη. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με το Κέντρο Κρίσεων. Θα ήθελα να εκφράσω εξ ονόματος της κυβέρνησης την πλήρη υποστήριξή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων. Θα έχουμε την ευκαιρία αργότερα να παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είμαστε σε επαφή με το κέντρο κρίσης».

Εικόνες από την επίθεση:

Amichai Stein/twitter

Πυροβολισμοί με νεκρούς στη Λιέγη Twitter/Amichai Stein

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα