Λίμπερμαν: Το Ισραήλ λέει “όχι” σε έρευνα για τις συγκρούσεις στη Γάζα

default image

Το Ισραήλ απορρίπτει τις διεθνείς εκκλήσεις για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας μετά τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από τον ισραηλινό στρατό κατά Παλαιστινίων η παρουσία των οποίων δεν συνιστούσε απειλή.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν χαρακτήρισε σήμερα «υποκριτικές» τις εκκλήσεις για την πραγματοποίηση έρευνας.

«Δεν θα υπάρξει επιτροπή έρευνας», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Δεν υπάρξει τίποτε τέτοιο εδώ, δεν θα συνεργασθούμε με καμία επιτροπή έρευνας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν χθες το βράδυ σχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, την πρόληψη κάθε επιπλέον κλιμάκωσης και τη διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα