Λήξαν το θέμα των αποζημιώσεων για τη Γερμανία

default image

Στην επαναφορά του ζητήματος από τον Τσίπρα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος σημειώνοντας ότι η Γερμανία απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις

Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απασχολεί σήμερα μερίδα του γερμανικού τύπου.

Αναφερόμενη στο θέμα των επανορθώσεων η σημερινή Bild υπενθυμίζει ότι η Γερμανία απορρίπτει αναφανδόν τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης», σχολιάζει λακωνικά η Bild.

Για το ίδιο θέμα παρατηρεί η Handelsblatt: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».

(Πηγή: Deutsche Welle)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα