Λωρίδα της Γάζας: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Λωρίδα της Γάζας: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών
A Palestinian protester slings stones towards Israeli soldiers during clashes on the Israeli border following a protest against U.S. President Donald Trump's decision to recognize Jerusalem as the capital of Israel, east of Gaza City, Friday, Dec. 15, 2017. (AP Photo/Adel Hana) AP Photo/Adel Hana

Στόχος των πληγμάτων ήταν σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό «τρεις δομές ενός στρατοπέδου και άλλες υποδομές». Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δεν έκανε λόγο για θύματα

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τη Δευτέρα πλήγματα εναντίον θέσεων της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών την Κυριακή από τον παλαιστινιακό θύλακα οι οποίες έπεσαν στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Σε απάντηση στις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας στοχοθέτησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι στόχος των πληγμάτων ήταν «τρεις δομές ενός στρατοπέδου και άλλες υποδομές».

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δεν έκανε λόγο για θύματα.

Την Κυριακή το βράδυ η μία από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα έπληξε ένα σπίτι στο Ισραήλ χωρίς να προκληθούν θύματα. Η δεύτερη κατέπεσε στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Μετά τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε ελήφθη η απόφαση αυτή, έχουν ξεσπάσει πολλές διαδηλώσεις Παλαιστινίων αλλά και συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν αυξηθεί και τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί 8 Παλαιστίνιοι.

(Φωτογραφία: AP / Adel Hana)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα