Μαδρίτη: Δεν θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα την Κυριακή στην Καταλονία

Μαδρίτη: Δεν θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα την Κυριακή στην Καταλονία
A woman walks past banners regarding the referendum, outside the public university in Barcelonaa, Spain, Tuesday, Sept. 26, 2017. Spain's government on Tuesday ordered Catalonia's regional police force to identify officials at local schools and other civic buildings expected to be used as polling stations in a controversial independence referendum. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Κορυφώνεται η διαμάχη ανάμεσα στην Μαδρίτη και τους Καταλανούς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ισπανικής κυβέρνησης να δηλώνει ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή

Λιγότερα από δύο 24ωρεα πριν ανοίξουν οι κάλπες για το επίμαχο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου, η ισπανικη κυβέρνηση επιμένει στη θέση της και φαίνεται διατεθειμένη να μην υποχωρήσει απέναντι στα αιτήματα των Καταλανων.

Το δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για την Κυριακή στην Καταλονία με ερώτημα την ανεξαρτησία της από την Ισπανία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος,Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο.

«Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μενέντεθ ντε Βίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως η ψηφοφορία είναι παράνομη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα