Μάικ Πομπέο: “Ποδαρικό” στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με μία κοινή φωτό με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Μάικ Πομπέο: “Ποδαρικό” στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με μία κοινή φωτό με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
O Μάικ Πομπέο μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Ο πρώην διευθυντής της CIA ορκίστηκε, ύστερα από ένα επεισοδιακό παρασκήνιο, ως ο 70ος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Λευκός Οίκος τον "υποδέχθηκε" με μια φωτογραφία που προκάλεσε αίσθηση

Ο Μάικ Πομπέο είναι ο δεύτερος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επί διακυβέρνησης Τραμπ και επιλέχθηκε προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Πομπέο, μεταξύ άλλων, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το “καυτό” θέμα της Βορείου Κορέας, αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με το Βορειοκοερεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αίσθηση προκάλεσε δε ο τρόπος με τον οποίο ο Λευκός Οίκος “υποδέχθηκε” το νέο υπουργό Εξωτερικών, δημοσιεύοντας στο Twitter μια φωτογραφία από συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία πραγματοποιήθηκε το Πάσχα.

«Ο υπουργός Πομπέο θα κάνει μια εξαίρετη δουλειά βοηθώντας τον πρόεδρο Τραμπ στις προσπάθειες για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου» αναφέρει στη λεζάντα ο Λευκός Οίκος, δίνοντας το “στίγμα” της πρώτης “αποστολής” του νέου υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα