Μακελειό στο Λας Βέγκας: Δεν συνδέεται με την τρομοκρατία λέει το FBI

Μακελειό στο Λας Βέγκας: Δεν συνδέεται με την τρομοκρατία λέει το FBI

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η σύντροφος του δράστη του Λας Βέγκας και ανακρίνεται από τις αρχές

Δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι η σφαγή που διέπραξε o 64χρονος Στίβεν Πάντοκ στο Λας Βέγκας την Κυριακή συνδεόταν με την τρομοκρατία, δήλωσε ένας πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας την Τετάρτη.

Ο πράκτορας του FBI Άαρον Ράουζ σημείωσε επίσης ότι οι ομοσπονδιακές αρχές πήραν κατάθεση από τη σύντροφο του δράστη Μαριλού Ντάνλεϊ. Διευκρίνισε ότι δεν έχει συλληφθεί κανένα πρόσωπο που να θεωρείται συνεργός του.

Την ίδια ώρα, η Μέριλου Ντάνλεϊ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σύντροφος του Στίβεν Πάντοκ, υπεύθυνου για το μακελειό στο Λας Βέγκας επέστρεψε από τις Φιλιππίνες στο Λος Αντζελες όπου και ανακρίνεται από τις αρχές.

Ο δικηγόρος της 62χρόνης υποστήριζει ότι η Ντάνλεϊ συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία. Ακόμη, ο Ματ Λομπαρντ διάβασε στους δημοσιογράφους δήλωση της πελάτισσας του.

«Ένιωσα ευγνωμοσύνη, μα την ίδια ώρα και μεγάλη ανησυχία. Μου χάρισε ένα ταξίδι στην πατρίδα και στη συνέχεια χρήματα. Νόμιζα πως ήθελε να χωρίσουμε. Όμως ποτέ δεν σκέφτηκα, ότι σχεδίαζε να βλάψει οποιονδήποτε, ότι ήθελε να ασκήσει βία. Δεν είχα κανένα στοιχείο» δήλωσε η Μέριλου Ντάνλεϊ μέσω του Ματ Λόμπαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάντοκ μετέφερε 100.000 δολάρια σε λογαριασμό της Ντάνλεϊ, λίγες ώρες πριν αρχίσει να πυροβολεί. Για αυτό, η αστυνομία του Λας Βέγκας χαρακτήρισε την Ντάνλεϊ «πρόσωπο που έχει ενδιαφέρον για την έρευνα».

Μυστήριο παραμένει για τις αρχές, το κίνητρο του δράστη. Όπως όλα δείχνουν ο Πάντοκ είχε επεξεργαστεί κάθε λεπτομέρεια του φονικού του σχεδίου. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από όπου άνοιξε πυρ εναντίον του πληθους βρέθηκαν περισσότερα από 23 όπλα. 12 από αυτά, με την χρήση ειδικών εξαρτημάτων είχαν μετατραπεί σε αυτόματα, έτσι ώστε ο δράστης να μπορεί να πυροβολεί κατ’ επανάληψη.

Στο σημείο της τραγωδίας, δεκάδες άνθρωποι ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια στην μνήμη των θύματων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Euronews

Φωτογραφία: Associated Press

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα