Μακελειό στο Λονδίνο: 12 συλλήψεις μέχρι τώρα

Μακελειό στο Λονδίνο: 12 συλλήψεις μέχρι τώρα
A person, on ground, being detained by police at Elizabeth Fry apartments in Barking, east London, which officers raided Sunday June 4, 2017, following Saturday's terror attack at London Bridge and Borough Market. Several people were killed in the terror attack at the heart of London and dozens injured. (Furqan Nabi/PA via AP) AP

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν ένα συγκρότημα κτιρίων στο ανατολικό Λονδίνο. Σημειώθηκαν 12 συλλήψεις ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Οι αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις σήμερα στο ανατολικό Λονδίνο μετά με τη χθεσινοβραδινή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν, όπως αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

“Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα φωτογράφος του Reuters είχε εντοπίσει γυναίκες με καλυμμένα τα κεφάλια τους να μεταφέρονται από αστυνομικούς έξω από κτίριο στο Μπάρκινγκ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο την οποία χρησιμοποιούσε ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Η πρωθυπουργός Μέι πρότεινε τέσσερα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντέδρασε άλλωστε σήμερα στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους στο Λονδίνο λέγοντας πως τα πράγματα δεν μπορεί να συνεχίσουν όπως ήταν και πως η στρατηγική της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας χρειάζεται να αναθεωρηθεί από τέσσερις πλευρές.

Η Μέι ανέφερε ως πιθανές αλλαγές την αύξηση των ποινών κάθειρξης για αδικήματα τρομοκρατίας και την επιβολή πρόσθετων κανονιστικών ρυθμίσεων στον κυβερνοχώρο.

“Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν”, δήλωσε η Μέι στην ομιλία που εκφώνησε μπροστά από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η πρωθυπουργός ανέφερε τέσσερις τομείς στους οποίος είπε ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές.

Ο πρώτος είναι η μάχη εναντίον της “ιδεολογίας του κακού” που εμπνέει τις επανειλημμένες επιθέσεις και την οποία χαρακτήρισε διαστρέβλωση του ισλάμ και της αλήθειας.

Δεύτερον, δήλωσε η Μέι, χρειάζονται νέοι κανονισμοί για να μειωθεί ο χώρος που είναι διαθέσιμος στους εξτρεμιστές στο Ίντερνετ.

Τρίτον, δήλωσε, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός στη βρετανική κοινωνία.

Ο τέταρτος τομέας είναι η αντιτρομοκρατική στρατηγική, για την οποία η Μέι είπε ότι είναι ισχυρή, αλλά χρειάζεται να επανεξετασθεί υπό το φως της αλλαγής της απειλής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα