Μακελείο στο Τέξας: Δύο ντόπιοι καταδίωξαν και σκότωσαν τον δράστη

Μακελείο στο Τέξας: Δύο ντόπιοι καταδίωξαν και σκότωσαν τον δράστη
Law enforcement officials work at the scene of a shooting at the First Baptist Church of Sutherland Springs, Sunday, Nov. 5, 2017, in Sutherland Springs, Texas. A man dressed in black tactical-style gear and armed with an assault rifle opened fire inside the church in the small South Texas community on Sunday, killing and wounding many. The dead ranged in age from 5 to 72 years old. (AP Photo/Eric Gay) AP

Τα θύματα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, αν δεν έπεφτε πάνω στον δράστη ένας ντόπιος που τον ανάγκασε να υποχωρήσει και μάλιστα απάντησε στα πυρά του

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι είναι νεκροί και 20 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση ενόπλου που άνοιξε πυρ σε μια εκκλησία στην μικρή πόλη Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας, την Κυριακή.

Τα θύματα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, αν δεν έπεφτε πάνω στον δράστη ένας ντόπιος που τον ανάγκασε να υποχωρήσει και μάλιστα απάντησε στα πυρά του.

Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 26χρονος Ντέβιντ Πάτρικ Κέλι, πρώην αστυνομικός, βγήκε από την εκκλησία, πέταξε το όπλο του, μπήκε στο αμάξι του και προσπάθησε να διαφύγει. Τόσο όμως ο άνδρας που τον σταμάτησε, όσο κι ένας ακόμη τον κυνήγησαν και λίγα μέτρα πιο κάτω ο Κέλεϊ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και τράκαρε. Εκεί δέχθηκε τα πυρά των δύο ανδρών και πέθανε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν στο αυτοκίνητό του αρκετά όπλα και πιθανά εκρηκτικά.

Ακόμη πάντως δεν έχει εξακριβωθεί επίσημα αν ο θάνατος του Κέλεϊ προήλθε από σφαίρα εκείων που τον καταδίωξαν ή αυτοκτόνησε.

Η νέα σφαγή καταγράφηκε μόλις πέντε εβδομάδες έπειτα από εκείνη στο Λας Βέγκας, που είχε 58 νεκρούς—την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία—κι αναζωπυρώνει για άλλη μια φορά τον διάλογο για το ζήτημα της οπλοκατοχής στη χώρα.

(AP Photo/Eric Gay)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα