Μακριά από τις κάμερες γιόρτασαν οι Ομπάμα την αποφοίτηση της κόρης τους

default image

Η Μαλία Ομπάμα αποφοίτησε από το λύκειο, η οικογένεια του Αμερικανού προέδρου παρέστη στην εκδήλωση και τα ΜΜΕ περιορίστηκαν στο πάρκινγκ του ιδιωτικού σχολείου

Η μεγαλύτερη κόρη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η Μαλία, αποφοίτησε την Παρασκευή από το λύκειο, φτάνοντας σε ένα ορόσημο της ζωής της που οι γονείς της προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αυτοκινητοπομπή της οικογένειας Ομπάμα διέσχισε γρήγορα τους δρόμους της Ουάσινγκτον με προορισμό το ιδιωτικό σχολείο Sidwell Friends, με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου να σταματούν στο πάρκινγκ του εκπαιδευτηρίου και να περιορίζονται εκεί, χωρίς να μπορούν να δουν ούτε από μακριά την αποφοίτηση. Άκουγαν μόνο, στο βάθος, τη μουσική της ορχήστρας των μαθητών.

Μετά την τελετή, η οικογένεια Ομπάμα γευμάτισε στο Cafe Milano, ένα αριστοκρατικό εστιατόριο της Τζόρτζταουν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι “φοβόταν” αυτήν την ημέρα, δηλώνοντας αστειευόμενος ότι θα φορούσε γυαλιά ηλίου για να μην δουν τα δάκρυά του στην τελετή της αποφοίτησης.

“Όταν εξελέγην για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο η Μαλία ήταν 10 ετών και η Σάσα μόλις 7. Και μεγάλωσαν τόσο γρήγορα”, είπε φέτος, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, σε μία από τις σπάνιες επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες ήταν παρούσες οι κόρες του. “Αρχίζω να πνίγομαι”, πρόσθεσε ο Ομπάμα και διέκοψε την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος.

Η 17χρονη Μαλία μεγάλωσε στο προστατευμένο περιβάλλον του Λευκού Οίκου, όπου δημοσιογράφοι ακολουθούν τον πατέρα της όπου κι αν πάει ενώ η μητέρα της, η Μισέλ, εκτίθεται πολύ συχνά στα φώτα της δημοσιότητας.

Το προεδρικό ζεύγος προσπάθησε σκληρά να προστατεύσει την ίδια και την αδελφή της από τις κάμερες των ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί πάντως τις έχουν δει σε ορισμένες “ειδικές” περιστάσεις, όπως όταν ο πρόεδρος δίνει χάρη στη γαλοπούλα των Ευχαριστιών και εκείνες γελούν με τα αστεία του ή όταν η οικογένεια περνά τις διακοπές της στη Χαβάη και κάνουν μια στάση για παγωτό.

Με το τέλος της προεδρίας του να πλησιάζει, στις 20 Ιανουαρίου, ο Ομπάμα έχει γίνει νοσταλγικός και έχει μιλήσει για την Μαλία.

Στις αρχές της εβδομάδας, μιλώντας στον Τζίμι Φάλον, τον οικοδεσπότη της εκπομπής The Tonight Show, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η Μαλία ανυπομονεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι και τα δύο κορίτσια χειρίστηκαν πολύ καλά την ασυνήθιστη παιδική ηλικία τους.

“Είναι θαυμάσια κορίτσια. Είναι έξυπνα και αστεία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ευγενικά. Δεν έχουν ύφος” είπε, αποδίδοντας τα εύσημα στη σύζυγό του και την πεθερά του, τη Μάριαν Ρόμπινσον, η οποία ζει με την οικογένεια στον Λευκό Οίκο.

Πέρσι, είχε πει ότι “φοβάται την άδεια θέση στο τραπέζι” όταν η Μαλία θα φύγει από το σπίτι.

Η Μαλία Ομπάμα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά από το φθινόπωρο του 2017, αφού πρώτα κάνει ένα διάλειμμα ενός έτους στις σπουδές της.

Οι Ομπάμα σχεδιάζουν να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον αφού λήξει η θητεία του προέδρου, τον Ιανουάριο του 2017, μέχρι να αποφοιτήσει από το  Sidwell Friends και η 15χρονη Σάσα.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα