Μακρόν: Δεν κάνω πίσω σε τίποτα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

President Donald Trump jokes with French President Emmanuel Macron during a meeting at the Palace Hotel during the United Nations General Assembly, Monday, Sept. 18, 2017, in New York. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump jokes with French President Emmanuel Macron during a meeting at the Palace Hotel during the United Nations General Assembly, Monday, Sept. 18, 2017, in New York. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Με αιχμές κατά της απόφασης Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υποχωρεί σε τίποτα και εξακολουθεί να στηρίζει τη συμφωνία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι δεν θα υποχωρήσει σε τίποτα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Λυπάμαι για την αμερικανική απόφαση" να αποχωρήσουν από τη συμφωνία, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ.

"Όμως συνεχίζω τον διάλογο με τον πρόεδρο Τραμπ διότι είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα κατανοήσει πως το συμφέρον του, το συμφέρον των Αμερικανών, είναι να συμμετέχουν στη συμφωνία του Παρισιού" κατέληξε ο κ. Μακρόν.

Φωτό: AP Photo/Evan Vucci

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Πρεμιέρα' Τραμπ στον ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

ADVERTISING

SHARE: