Μάρκο Μινίτι: Ο άνδρας που σκοτώθηκε είναι ‘χωρίς αμφιβολία’ ο Τυνήσιος ύποπτος

default image

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Τυνήσιος ύποπτος είναι νεκρός, καθώς αναγνωρίσθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας

Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία είναι “χωρίς αμφιβολία” ο Τυνήσιος ύποπτος, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον ‘Αμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο.

 

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι, ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.

Ο Άνις Άμρι σκοτώθηκε τη νύκτα στο Μιλάνο αφού τράβηξε όπλο κατά Ιταλού αστυνομικού που του ζήτησε την ταυτότητά του, δήλωσε παράλληλα και ιταλική αστυνομική πηγή.

Ιταλική αστυνομική περίπολος σταμάτησε τον 24χρονο Τυνήσιο Άνις Άμρι για έλεγχο στοιχείων ταυτότητας ρουτίνας κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Sesto San Giovanni στο Μιλάνο στις 3.30 τοπική ώρα. Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό, πριν σκοτωθεί ο ίδιος.

Δικαστική πηγή δήλωσε ότι η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο ύποπτος μπορεί να κυκλοφορούσε στην περιοχή αυτή του Μιλάνου. Αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα