Μάθημα ζωής: Μαθητές απέτρεψαν αυτοκτονία άνδρα που ετοιμαζόταν να πέσει από γέφυρα

Μάθημα ζωής: Μαθητές απέτρεψαν αυτοκτονία άνδρα που ετοιμαζόταν να πέσει από γέφυρα
Η γέφυρα από την οποία ήθελε να αυτοκτονήσει ο άνδρας Google

Πέντε άγνωστοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις έφηβοι που επέστρεφαν από το σχολείο, αφού βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέτρεψαν την αυτοκτονία ενός επίδοξου αυτόχειρα στο Χέρντφορντσαϊρ της Βρετανίας.

Ο 14χρονος Ντεβόντ, ο 13χρονος Σάμι και ο επίσης 13χρονος Σόουν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πιο αναπάντεχο θέαμα επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι: Έναν άνδρα που ετοιμαζόταν να πηδήξει στο κενό βάζοντας τέλος στη ζωή του…

Τα τρία αγόρια όχι μόνο δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, αλλά με περίσσιο θάρρος ξεκίνησαν να συζητούν με τον άγνωστο προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδιά του. Ο Σόουν έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτός, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από κάποιον μεγαλύτερο. Ο άγνωστος άνδρας έδωσε μάλιστα κάποια στιγμή το κινητό του τηλέφωνο στα άλλα δύο αγόρια, λέγοντάς τους να μην το σηκώσουν αν χτυπήσει.

Στο μεταξύ, ο Σόουν επέστρεψε με βοήθεια, τη 47χρονη Τζοάν Στάμερς, η οποία έσπευσε να βοηθήσει τα αγόρια και ξεκίνησε να συζητά με τον επίδοξο αυτόχειρα. Όπως είπε αργότερα, της φάνηκε ότι η συζήτηση αυτή κράτησε “μια αιωνιότητα”. Στο μεταξύ, ακόμη ένας περαστικός έσπευσε να προσφέρει τη βοήθειά του, προκειμένου ο άνδρας να μην κάνει “βουτιά θανάτου” από τη γέφυρα.

Ο άνδρας τελικά πείστηκε να μην πηδήξει. Η συντονισμένη προσπάθεια των πέντε αγνώστων τον έκανε να αλλάξει γνώμη και του έσωσε τη ζωή. Και οι πέντε τώρα θα βραβευτούν με παράσημο από την ανθρωπιστική οργάνωση Royal Humane Society.

Αυτή που δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανη για την τροπή που πήραν τα πράγματα είναι η μητέρα του Σόουν, Κάρολ. Όπως δήλωσε στη βρετανική Metro, αυτό που την εκπλήσσει είναι ότι από αυτά τα παιδιά δεν σταματά ποτέ να παίρνει τα πιο χρήσιμα μαθήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα