Μαθητές Λυκείου από το Ραπτόπουλο εγκλωβισμένοι στο ευρωκοινοβούλιο. Το NEWS 247 σε απευθείας σύνδεση

default image

Πάνω από 30 μαθητές από σχολεία της ακριτικής Ελλάδας, στην καρδιά των δραματικών εξελίξεων στις Βρυξέλλες. Εγκλωβισμένοι στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, 14 μαθητές και συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου, της Ευρυτανίας. "Όλοι καλά στην υγεία τους. Ψύχραιμοι οι μαθητές", ενημερώνει το NEWS 247, μία εκ των συνοδών - καθηγητών. Τι ανέφερε ο οπερατέρ από το Καρπενήσι και ο δήμαρχος Αγράφων. Καμία επίσημη τοποθέτηση από το υπ. Παιδείας (Pics+Vid)

Ώρες αγωνίας για τους 14 μαθητές και τους δύο καθηγητές – συνοδούς τους από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας που βρίσκονται έως και αυτή την ώρα, κλεισμένοι στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του NEWS 247, oι μαθητές έχουν μεταφερθεί στην καφετέρια του ευρωκοινοβουλίου, ενώ μαζί τους βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, Θοδωρής Ζαγοράκης και Γιώργος Γραμματικάκης που τους είχαν προσκαλέσει σε σχετική επίσκεψη στο ευρωκοινοβούλιο για εκπαιδευτικούς λόγους από τις 20/3-23/3.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των τάξεων του Λυκείου του σχολείου Ραπτοπούλου βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν στα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με θέμα “Το μέλλον της Ευρώπης”. Μαζί τους, βρίσκεται και o οπερατέρ από το Star Λαμίας, Βασίλης Παπαμίχος που ανέλαβε την τηλεοπτική κάλυψη της εκπαιδευτικής εκδρομής, ενώ καλεσμένοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι και μαθητές από άλλα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας, όπως από Έβρο, Δράμα και Τήλο.

 

Την ώρα της έκρηξης στο μετρό των Βρυξελλών, οι μαθητές βρίσκονταν στο λεωφορείο που τους μετέφερε από το Ξενοδοχείο Bedford στο ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να δηλώσουν το παρών στα τηλεοπτικά γυρίσματα. “Έβλεπαν πολλά περιπολικά, άκουγαν σειρήνες. Δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει”, ενημερώνει το NEWS 247, ο οπερατέρ του τηλεοπτικού καναλιού Star Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος στο NEWS 247 , ενώ επισημαίνει “η επικοινωνία κατέστη σχεδόν αδύνατη, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου. Είμαστε όλοι καλά και σε ασφαλές σημείο. Τα μέτρα εδώ είναι δρακόντεια. Το σημείο της έκρηξης στο μετρό, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από εμάς, αλλά εμείς παραμένουμε στο κτίριο, άγνωστο το μέχρι πότε”.

Όπως πληροφορούμαστε, οι 14 μαθητές βρίσκονται στη βελγική πρωτεύουσα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και είχαν σκοπό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αύριο Τετάρτη, ωστόσο μέχρι στιγμής και δεδομένου ότι το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, αποτελεί ζητούμενο το πότε και με ποια πτήση θα επιστρέψουν τελικά.

“Πρωτόγνωρο ταξίδι και πρωτόγνωρες γενικά εμπειρίες. Περνούσαμε πολύ καλά και είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά πολλά και σημαντικά πράγματα που αφορούν στο ευρωκοινοβούλιο, τους θεσμούς και στα ανώτατα όργανα της Ε.Ε. Ωστόσο, έτυχε αυτό, το πρόγραμμά μας ματαιώθηκε, αλλά ευτυχώς είμαστε όλοι καλά. Τα παιδιά το αντιμετώπισαν με ψυχραιμία. Την ώρα της είδησης ότι εκρήξεις λαμβάνουν χώρα στο μετρό και το αεροδρόμιο, εμείς είχαμε γυρίσματα. Απαντούσαμε προσωπικά στα κινητά τηλέφωνα των γονιών που ανησυχούσαν. Η πόλη ερήμωσε. Τώρα σταδιακά βλέπουμε λίγη κίνηση στους δρόμους και πάλι. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά. Νιώθουμε πραγματικά καλά όμως εδώ. Και φυσικά, προσπαθούμε με χιούμορ να αντιμετωπίσουμε τον πανικό και την όποια ανησυχία”, αναφέρει η μία εκ των δύο συνοδών, η φιλόλογος του Λυκείου Ραπτοπούλου, Γιώτα Μπούτλα, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται και ο συνάδελφος και Φυσικός Αναστασιάδης Ιωάννης.

“Πάντως προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψουμε Ελλάδα. Η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη στις 12 από το αεροδρόμιο Βρυξελλών. Επικοινωνούμε συχνά με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποιο νεότερο ούτε εμείς, ούτε τα υπόλοιπα σχολεία. Στο σύνολο εδώ βρίσκονται περί του 30 μαθητές από όλη την Ελλάδα”.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής σημείωσε στο NEWS 24 7 ότι “υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους συνοδούς, αλλά και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, προκειμένου να δούμε πώς θα κινηθούμε και πώς θα εξασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των συνολικά 14 μαθητών από την βελγική πρωτεύουσα”.

“Αυτό που γνωρίζουμε και μάς καθησυχάζει είναι ότι όλα τα παιδιά χαίρουν άκρας υγείας και ότι εκτός από τον πανικό που επικράτησε λίγο μετά τις απανωτές εκρήξεις, πλέον έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο του ευρωκοινοβουλίου και παραμένουν εκεί, μέχρι και τη λήξη του συναγερμού”.

Το απογευματινό τους πρόγραμμα ακυρώθηκε, το οποίο περιελάμβανε ξενάγηση στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, αλλά και γεύμα σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής.

Το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται σε “πορτοκαλί” συναγερμό. Την απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού σε “πορτοκαλί”, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς πριν από λίγο.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

 

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, μέσω της Live Blogging πλατφόρμας στου NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα