Με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ απειλεί ο Ερντογάν

Με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ απειλεί ο Ερντογάν
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses to his ruling party's provincial leaders in Ankara, Turkey, Friday, Nov. 17, 2017. Erdogan says Turkey withdrew 40 soldiers from a NATO military exercise in Norway, after the country's founding leader Mustafa Kemal Ataturk and Erdogan himself were allegedly depicted as "enemies." (Presidential Press Service, pool photo via AP) AP

Η πιθανή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ φέρνει αναταράξεις στην Τουρκία

Η πιθανή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από την Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα μπορούσε να οδηγήσει στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή των διπλωματικών επαφών με το Ισραήλ” δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Περιέγραψε την Ιερουσαλήμ ως «κόκκινη γραμμή» για τους μουσουλμάνους και δήλωσε ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα σε περίπτωση πιθανής μετακίνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της σύγκλησης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) στην Κωνσταντινούπολη.

Μια τέτοια κίνηση όχι μόνο θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά και “ένα μεγάλο πλήγμα στη συνείδηση της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Έχουν ολοκληρώσει τα Η.Π.Α. τα πάντα και μόνο αυτό έχει απομείνει;” πρόσθεσε.

Πηγή: hurriyetdailynews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα