Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν τους Κούρδους του Ιράκ

Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν τους Κούρδους του Ιράκ
Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a meeting in Istanbul, Monday, Sept. 25, 2017. Erdogan is threatening military intervention in Iraq in response to Iraqi Kurdish region's referendum on independence. Erdogan on Monday said Turkey would take political, economic as well as military measures against Iraqi Kurds' steps toward independence and also suggested that Turkey could halt oil flows from a pipeline from northern Iraq. (Pool photo via AP) AP

Ο τούρκος Πρόεδρος απείλησε να κλείσει τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ στον υπόλοιπο κόσμο μέσω της Τουρκίας

Με πόλεμο απείλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί: “Μιά βραδιά μπορει ξαφνικά να έρθουμε” τόνισε ο κ. Ερντογάν αφού είπε ότι ο στρατος της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα.

“Δεν θα επιτρέψουμε επ ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας”, υπογράμμισε και συνέχισε:

“Όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ από τον ISIS είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη πως οι κυρώσεις έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν με το κλείσιμο του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ:

“Να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιό της”, υπογράμμισε.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Γερμανία: “Δόξα τω Θεώ αφήνουμε πίσω τις μέρες που δεν θέλαμε καν να μιλάμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Οι εκλογές της Γερμανίας είναι ένα μάθημα. Πλέον όλοι βλέπουν τα πάντα πολύ ξεκάθαρα”.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:Pool photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα