Μέι: Ο Τραμπ είναι αφοσιωμένος στο συμφέρον των ΗΠΑ

Μέι: Ο Τραμπ είναι αφοσιωμένος στο συμφέρον των ΗΠΑ
U.S. President Donald Trump meets with British Prime Minister Theresa May at the G20 Summit, Saturday, July 8, 2017, in Hamburg, Germany. (AP Photo/Evan Vucci) ap

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σύντομα σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου της

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Κυριακή ότι θεωρεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι αφοσιωμένος στο συμφέρον των ΗΠΑ, ερωτηθείσα σχετικά με τις εις βάρος του κατηγορίες που διατυπώνει συγγραφέας σε νέο του βιβλίο.

“Όταν συναλλάσσομαι με τον πρόεδρο Τραμπ αυτό που βλέπω είναι κάποιος, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο να διασφαλίσει ότι λαμβάνει αποφάσεις για το συμφέρον των ΗΠΑ”, δήλωσε η πρωθυπουργός στο BBC.

Ο Τραμπ απορρίπτει τα όσα του προσάπτει ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ, ο οποίος είχε ασυνήθιστα μεγάλη πρόσβαση στο Λευκό Οίκο κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του Τραμπ και απαντάει ότι η επιχειρηματική του καριέρα και η εκλογική του νίκη φανερώνουν έναν “διανοητικά πολύ σταθερό άνθρωπο”.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Βρετανία, όπως είναι προγραμματισμένο, πρόσθεσε η Μέι χωρίς να επεκταθεί.

Σύντομα ο ανασχηματισμός

Η Μέι δήλωσε πως σύντομα θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου της έπειτα από την αναγκαστική παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντάμιαν Γκριν τον Δεκέμβριο, αρνήθηκε όμως να επεκταθεί.

«Προφανώς, η αποχώρηση του Ντάμιαν Γκριν πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει πως ορισμένες αλλαγές πρέπει όντως να γίνουν, και θα κάνω ορισμένες αλλαγές», δήλωσε στο BBC.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα