Μέι: Οι ρωσικές κυρώσεις δεν αλλάζουν τίποτε στην ενοχή της Μόσχας

Μέι: Οι ρωσικές κυρώσεις δεν αλλάζουν τίποτε στην ενοχή της Μόσχας
Britain's Prime Minister Theresa May, gestures during the Conservative Party's Spring Forum in central London, Saturday, March 17, 2018. (Simon Dawson/Pool Photo via AP) ap

"Στο πλευρό των συμμάχων μας, θα σκεφτούμε τα επόμενα στάδια τις επόμενες μέρες", τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε το Σάββατο ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Μόσχα ως αντίδραση στις βρετανικές κυρώσεις «δεν αλλάζουν τίποτε» στην ενοχή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του στην Αγγλία.

«Η απάντηση της Ρωσίας δεν αλλάζει τίποτε από τα γεγονότα: απόπειρα δολοφονίας δύο προσώπων στο βρετανικό έδαφος, για την οποία δεν υπάρχει άλλο συμπέρασμα από αυτό της ενοχής του ρωσικού κράτους», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο.

Η κυβέρνηση περίμενε αυτήν την απάντηση εκ μέρους των ρωσικών αρχών. «Στο πλευρό των συμμάχων μας, θα σκεφτούμε τα επόμενα στάδια τις προσεχείς ημέρες», είπε. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα συνέλθει «την επόμενη εβδομάδα», σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τερέζα Μέι απηύθυνε σφοδρές κατηγορίες κατά της Ρωσίας, για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα προς τον ρωσικό λαό ή τους Ρώσους που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξάλλου, το Βρετανικό Συμβούλιο εξέφρασε με ανακοίνωσή του τη βαθιά του λύπη για το ότι επλήγη από τις ρωσικές κυρώσεις, βάσει των οποίων είναι υποχρεωμένο να κλείσει το παράρτημά του στη Μόσχα.

(Φωτό: Simon Dawson/Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα