Μέι προς Τουσκ: Το Brexit θα γίνει, ήταν σαφής ο λαός

Μέι προς Τουσκ: Το Brexit θα γίνει, ήταν σαφής ο λαός
FILE - In this file photo dated Wednesday, March 1, 2017, British Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, to attend Prime Minister's Questions at the Houses of Parliament. The British government appears to be facing more opposition to its plans for leaving the European Union, as it seems likely Tuesday March 7, 2017, that Parliament's unelected House of Lords may pass an amendment to require Parliament to approve Britain's exit deal with the EU. (AP Photo/Matt Dunham, FILE) AP

Το Λονδίνο ξεκαθαρίζει πως ο λαός αποφάσισε, απορρίπτοντας τις συστάσεις περί νέας προσφυγής στις κάλπες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασία εξόδου απ’ την ΕΕ επανέλαβε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απαντώντας στις νέες έμμεσες συστάσεις του Ντόναλντ Τουσκ να το ξανασκεφτούν.

«Νομίζω ότι υπήρξαμε απολύτως σαφείς, ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που θα κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε στο Στρασβούργο ότι η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «πάντα ανοικτή» σε μια αλλαγή γνώμης από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά το Brexit, ενώ η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.

«Εάν η βρετανική κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση να αποχωρήσει, το Brexit θα γίνει μια πραγματικότητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, εκτός κι αν υπάρξει μια αλλαγή γνώμης από την πλευρά των Βρετανών φίλων μας», δήλωσε ο Τουσκ ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι καρδιές μας είναι πάντα ανοικτές», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Τουσκ απηχούσαν οι δηλώσεις και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Ντόναλντ Τουσκ «δήλωσε ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή, αλλά θα ήθελα αυτό να το ακούσουν στο Λονδίνο», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα