Μέρκελ: Αναπόφευκτος ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ

Μέρκελ: Αναπόφευκτος ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ
Τραμπ και Μέρκελ στο Λευκό Οίκο AP

Χωρίς σοβαρές ελπίδες για αποτροπή της επιβολής δασμών την 1η Μαΐου μεταβαίνει στις ΗΠΑ η Καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με την Suedeutsche Zeitung

Αναπόφευκτο θεωρεί, σύμφωνα με την Suedeutsche Zeitung, έναν εμπορικό πόλεμο Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΗΠΑ η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία μεταβαίνει αύριο στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, η καγκελάριος δεν τρέφει ελπίδες ότι θα μπορέσει να εμποδίσει την επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα, η οποία έχει ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ για την 1η Μαΐου. «Πιθανότατα πρέπει να θεωρούμε ότι οι δασμοί θα επιβληθούν την 1η Μαΐου», τονίζει κυβερνητική πηγή στην SZ.

Tο θέμα των δασμών να βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των συνομιλιών. Η γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνει η εφημερίδα, είναι διατεθειμένη ακόμη και να διαπραγματευτεί εκ νέου τους δασμούς σε ένα μεγαλύτερο πακέτο, στο οποίο θα ληφθούν υπ΄όψιν και τα γερμανικά συμφέροντα, κάτι για το οποίο εντός της ΕΕ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το Βερολίνο ωστόσο θεωρεί ότι προκειμένου να διεξαχθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις, θα πρέπει οι ΗΠΑ να αναβάλουν επ΄αόριστον την επιβολή των δασμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα