Μετακομίζοντας στο εξωτερικό: Λονδίνο (Μέρος 1ο)

default image

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε να μετακομίσετε στο εξωτερικό, η New Diaspora παρουσιάζει μία καινούργια ενότητα με χρήσιμες πληροφορίες και links, για να σας βοηθήσει να εγκατασταθείτε πιο εύκολα στο νέο σας περιβάλλον

Της Λήδας Αγλαΐας Ασλανίδου

Μία από τις πρώτες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετήσεις όταν μετακομίσεις στο Λονδίνο και προτού ακόμα αρχίσεις να ψάχνεις για εργασία σε οποιοδήποτε τομέα, είναι να βγάλεις αριθμό μητρώου εθνικής ασφάλισης. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς οι πιθανοί εργοδότες θα το ζητήσουν.

Η ιστοσελίδα HMRC παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες που θα χρειαστείς προκειμένου να κάνεις αίτηση για Αριθμό Μητρώου Εθνικής Ασφάλισης. Αρχικά, πρέπει να καλέσεις στο 0345 600 0634 για να κανονίσεις ένα ραντεβού σε κάποιο τοπικό κέντρο εργασίας, όπου θα περάσεις μία μίνι συνέντευξη και θα παρουσιάσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου. Στη συνέντευξη θα σε πληροφορήσουν για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να βγει ο Αριθμός Μητρώου σου. Όταν τον παραλάβεις στα χέρια σου, φρόντισε να τον τοποθετήσεις σε ασφαλές μέρος.

Lost in Transition: Η γλυκιά θλίψη της νοσταλγίας

Φορολογία

Ο βαθμός της φορολογικής κλίμακας στον οποίο ανήκεις εξαρτάται από το πόσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα σου από το αφορολόγητο προσωπικό επίδομα των £10,000. Με απλά λόγια, οι πρώτες £10,000 του εισοδήματός του δεν φορολογούνται αλλά περαιτέρω εισοδήματα πέρα από αυτό το ποσό θα φορολογούνται ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά σου.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις ακριβείς αξίες, ενώ πιο λεπτομερείς πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα HMRC:

Ασφάλεια Υγείας

Υπηρεσίες υγείας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχονται δωρεάν σε οποιονδήποτε κατοικεί μόνιμα, εργάζεται ή σπουδάζει στο Λονδίνο, λαμβάνει επίδομα ανεργίας και/ή ψάχνει για δουλειά. Καλό θα ήταν, προτού να έρθεις στο Λονδίνο να έχεις προμηθευθεί την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας και να την φέρεις μαζί σου, ώστε να σε καλύψει σε καταστάσεις επείγουσας ανάγκης. Είναι σε ισχύ ένα χρόνο από την έκδοσή της.

Όταν εγκατασταθείς στο Λονδίνο, θα πρέπει να σε καταγράψει στο μητρώο του, ένας γιατρός γενικής ιατρικής ο οποίος θα έχει το ιατρείο του κοντά στο σπίτι σου. Περισσότερες πληροφορίες για την εύρεση ιατρού και για το κλείσιμο ενός ραντεβού μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνική τέχνη στο Άρνεμ

(Πηγή: Newdiaspora.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα