Μετανάστρια γέννησε εν πλω λίγο μετά την διάσωσή της στη Μεσόγειο

Μετανάστρια γέννησε εν πλω λίγο μετά την διάσωσή της στη Μεσόγειο
Μετανάστρια γέννησε λίγο μετά την διάσωσή της στη Μεσόγειο

Ο μικρός, που ονομάστηκε Μίρακλ χαίρει άκρας υγείας. Η μητέρα του κρατούνταν αιχμάλωτη και κακοποιούνταν στη Λιβύη

Ζωή και χαμόγελα σε μια κατά τα άλλα θλιβερή και σκληρή πραγματικότητα, έδωσε ο μικρός Μίρακλ (Θαύμα), ο οποίος έμελλε να δει το φως πάνω σε ένα πλοίο, που διασώζει μετανάστες στη Μεσόγειο.

Το αγοράκι γεννήθηκε το Σάββατο, ζύγιζε 2.800 κιλά και τόσο αυτό όσο και η μητέρα του χαίρουν άκρας υγείας, όπως δήλωσε η μαία του πλοίου Aquarius, το οποίο διαχειρίζεται από τις οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και SOS Mediterranee. Πρόκειται για το πρώτο μωρό που έρχεται στον κόσμο φέτος πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο και το έκτο συνολικά.

Όταν η μαία ανακοίνωσε σε όλους τα ευχάριστα νέα, άρχισαν χοροί και τραγούδια στο κατάστρωμα.

Η μητέρα του μωρού δήλωσε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι “κρατήθηκε αιχμάλωτη, ξυλοκοπήθηκε, έλαβε πολύ λίγη τροφή και αρπάχτηκε προκειμένου να δοθούν λύτρα για την απελευθέρωσή της” κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λιβύη. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει και την Πέμπτη μπήκε σε μια βάρκα καουτσούκ μαζί με 68 ακόμα ανθρώπους. Το Σάββατο εντοπίστηκαν και την Κυριακή αποβιβάστηκαν στη Σικελία της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των μεταναστών που διακινδυνεύει τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει από τη Λιβύη στην Ιταλία αυξήθηκε λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από 1.800 μετανάστες διασώθηκαν από πλοία ΜΚΟ και την ακτοφυλακή της Ιταλίας τις τελευταίες τρεις μέρες ενώ έχει περισυλλεγεί ένα πτώμα, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα