Μία νεκρή από πλημμύρες στην Ισπανία

Μία νεκρή από πλημμύρες στην Ισπανία

Πολλά προβλήματα στις παράκτιες περιοχές στα νότια της χώρας από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια

Οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις εδώ και χρόνια που έπληξαν τις παράκτιες περιοχές στη νότια Ισπανία προκάλεσαν πλημμύρες στην Μάλαγα και σε γειτονικές πόλεις με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να εκδώσει προειδοποίηση.

Το θύμα είναι μία 26χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή στην πόλη Εστεπόνα της Κόστα ντελ Σολ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Μάλαγα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε την Κυριακή "κόκκινο συναγερμό"--το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης που αφορά "ακραίο κίνδυνο"--παρότι στη συνέχεια μείωσε το επίπεδο προειδοποίησης σε "σημαντικό κίνδυνο".

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν πλημμυρισμένους τους δρόμους σε πόλεις όπως η Εστεπόνα και σε κάποιας περιπτώσεις η στάθμη του νερού σχεδόν κάλυπτε τα αυτοκίνητα.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 600 έκτακτα περιστατικά καταγράφηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας και 300 διασώστες έσπευσαν την Κυριακή να βοηθήσουν τους πληγέντες.

ADVERTISING

SHARE: