“Μίλησε” το κινητό του Μπιν Λάντεν

default image

Ανάλυση των κλήσεων του κινητού τηλεφώνου του Μπιν Λάντεν δείχνει διασυνδέσεις και συνομιλίες με πακιστανική οργάνωση. Το κινητό εντοπίστηκε στο κρυσφήγετό του. Κλήσεις και σε μυστικές υπηρεσίες

Στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λάντεν διατηρούσε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την πακιστανική εξτρεμιστική οργάνωση Χαρακάτ-αλ-Μουτζαχεντίν προκύπτουν από την ανάλυση κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε  στο κρησφύγετο του  στην περιοχή Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τους  New York Times το τηλέφωνο ανήκε στον έμπιστο σύνδεσμο του Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της επιδρομής της 1ης Μαΐου.

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times, δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα ονόματα των μελών της πακιστανικής οργάνωσης που συνομιλούσαν με τον Μπιν Λάντεν. Αρκέστηκαν απλώς να πουν ότι βρίσκονταν στο βόρειο Ουαζιριστάν.

Από την ανάλυση του τηλεφώνου προκύπτει, επίσης, ότι μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν επαφές με άνδρες των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Το κινητό τηλέφωνο ενδέχεται να δώσει απαντήσεις για το πώς κατάφερε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα να κατοικεί ανενόχλητος σε μία περιοχή όπου υπάρχουν πακιστανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και η οποία είναι κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα