Μιζούρι: Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Αφροαμερικανό κοντά στο σημείο δολοφονίας του Μπράουν

default image

Νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού έπεσε ένας νεαρός Αφροαμερικανός σε βενζινάδικο στο Μιζούρι

Ένας 18χρονος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού σε βενζινάδικο (βράδυ Τρίτης τοπική ώρα) στο προάστιο Μπέρκλεϊ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, ο οποίος τράβηξε όπλο και τον απείλησε με αυτό την ώρα που ο αστυνομικός τον πλησίασε στο βενζινάδικο όπου βρισκόταν μαζί με ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

“Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα”, ανέφερε ο ίδιος.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον μαύρο Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Περίπου 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη παραβλέποντας τις εκκλήσεις του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο για αναστολή των διαδηλώσεων μετά τον φόνο δύο αστυνομικών σε αντίποινα για τις δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα