Μογκερίνι: Μας προβληματίζουν οι επιπτώσεις της ανακοίνωσης Τραμπ

Μογκερίνι: Μας προβληματίζουν οι επιπτώσεις της ανακοίνωσης Τραμπ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι AP

Ανησυχία της ΕΕ για τις επιπτώσεις της απόφασης του προέδρου Τραμπ, να αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε σήμερα, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη “σοβαρή ανησυχία της” μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην προοπτική της ειρήνευσης”, τόνισε.

“Οι προσδοκίες και των δύο πλευρών θα πρέπει να εκπληρωθούν και να βρεθεί ένας τρόπος, μέσω διαπραγματεύσεων, για να επιλυθεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ως μελλοντικής πρωτεύουσας και των δύο κρατών”, πρόσθεσε η Μογκερίνι στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική που ακολουθούσαν επί δεκαετίες οι προκάτοχοί του στο Μεσανατολικό, αναγνωρίζοντας ως πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πόλη αυτή, από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα