Μωρό γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και δύο πέη

Μωρό γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και δύο πέη

Φυσιολογική ζωή θα έχει το αγοράκι, που υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση προκειμένου να απαλλαγεί από τα επιπλέον άκρα, μέλη του 'παρασιτικού διδύμου' του

Με τέσσερα πόδια και δύο πέη γεννήθηκε προ ημερών ένα μωρό στην Ινδία, ωστόσο αναμένεται να έχει μια φυσιολογική ζωή, μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το αγοράκι ήρθε στον κόσμο στις 21 Ιανουαρίου σε ένα κέντρο υγείας σε χωριό, στο νότιο κρατίδιο Καρνατάκα. Οι γιατροί διαπίστωσαν μετά τη γέννα ότι το παιδί είχε επιπλέον άκρα και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να καταλήξει τρεις μέρες μετά τη γέννα του, σε νοσοκομείο της Μπανγκαλόρ, όπου έφτασε αφυδατωμένο και υποστηριζόμενο με οξυγόνο.

Για το σπάνιο αυτό περιστατικό μίλησαν την Πέμπτη οι γιατροί του νοσοκομείου της Μπανγκαλόρ, οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο να αφαιρέσουν τα πρόσθετα μέλη. Το αγοράκι γεννήθηκε με πολυμελία, μία σπάνια συγγενή ανωμαλία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον άκρα ή όργανα που είναι συνήθως παραμορφωμένα.

"Αυτό συμβαίνει σπάνια και δεν εξαρτάται από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση", δήλωσε παιδοχειρουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ινδία τέτοιες περιπτώσεις συνδέονται με προλήψεις και αποτελούν στίγμα.

Μωρό γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και δύο πέη

"Παρασιτικό δίδυμο"

Η πολυμελία είναι μια γενετική διαταραχή, η οποία μπορεί να προκληθεί από χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, σύμφωνα με το Journal of Clinical Imaging Science. Μπορεί να δημιουργηθεί όταν ένα έμβρυο αναπτύσσεται ως σιαμαίο αλλά στην πορεία σταματά να μεγαλώνει. Συνεχίζει, ωστόσο, να αναπτύσσει άκρα ή όργανα, παραμένοντας κολλημένο στο άλλο δίδυμο. Πρόκειται για την περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού και αναφέρεται ως "παρασιτικά δίδυμα".

Η πεντάωρη επέμβαση, στην οποία συμμετείχαν 20 γιατροί και νοσηλευτές, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ήταν περίπλοκη. "Επειδή η ανατομία δεν ήταν η τυπική, έπρεπε να γίνει πολύ μελέτη πριν από την επέμβαση προκειμένου να προσδιοριστεί με σαφήνεια η ανατομία και οι κοινές δομές για τον έλεγχο της απώλειας αίματος", τόνισε ο αρμόδιος γιατρός.

Πηγή: CNN

ADVERTISING

SHARE: