Μόσχα: Πιθανός ο εξοπλισμός του Άσαντ με S-300

Μόσχα: Πιθανός ο εξοπλισμός του Άσαντ με S-300
Associated Press-18 φωτογραφίες: επίθεση στην Συρία και η Δαμασκός το πρωί AP

Σε κόντρα επιδίδονται Γαλλία και Ρωσία για τις αναχαιτίσεις των πυραύλων στη Συρία - Πιθανή η πυραυλική ενίσχυση του Άσαντ

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία δίνουν στη δημοσιότητα Ρωσία και Γαλλία καθώς ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στη Μόσχα και τους συμμάχους των ΗΠΑ που χτύπησαν την ανατολική Δαμασκό και τη Χομς.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα που είναι εξοπλισμένη με ρωσικά όπλα, κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

“Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ο στρατηγός Ρουντσκόι σημείωσε επίσης πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας εκτόξευσαν 12 πυραύλους στους βομβαρδισμούς που έγιναν σήμερα κατά συριακών στόχων, σύμφωνα με αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν, απαντώντας έτσι στα όσα υποστηρίζει η πλευρά της Ρωσίας. Παράλληλα, Γαλλία και ΗΠΑ διαμηνύουν ότι αυτό το χτύπημα θα επαναληφθεί σε περίπτωση που ο Άσαντ χρησιμοποιήσει εκ νέου χημικά, την ώρα που οι έρευνες για τη διασταύρωση της χημικής επίθεσης στη Ντούμα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η ρωσική πλευρά απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα