“Μπ@στ@ρδοι αστυνομικοί” φώναξε ο Αμρί πριν πέσει νεκρός

default image

Οι αρχές εξετάζουν τώρα τις επαφές που είχε ο δράστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου προσπαθώντας να βρουν πιθανό δίκτυο υποστήριξης του στην Ιταλία (vid+pics)

Ο Τυνήσιος ‘Ανις ‘Αμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο Ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο ‘Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοπό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο ‘Αμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

 

Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ‘Αμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

 

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το ίδιο προπαγανδιστικό μέσο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο σύμφωνα με το οποίο είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις εικόνες φαίνεται ο Τυνήσιος Άνις Άμρι, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά, να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

 

Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται να φορά παλτό και να στέκεται σε μια γέφυρα πάνω από έναν ποταμό, μιλάει κοιτώντας τον φακό. Δηλώνει την πρόθεσή του να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που έχουν σκοτωθεί στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καλεί σε επιθέσεις εναντίον των «σταυροφόρων».

Η ημερομηνία και η περιοχή όπου γυρίστηκε το βίντεο, διάρκειας σχεδόν 3 λεπτών, δεν αναφέρονται.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα