Μπηχτή Ομπάμα σε Τραμπ: Παραμένω ο μόνος πρόεδρος που άκουγε Jay-Z στο Οβάλ γραφείο

Μπηχτή Ομπάμα σε Τραμπ: Παραμένω ο μόνος πρόεδρος που άκουγε Jay-Z στο Οβάλ γραφείο
Former U.S. President Barack Obama waves to the crowd after a discussion event on democracy and global responsibility at a Protestant conference in Berlin, Germany, Thursday, May 25, 2017, when Germany marks the 500th anniversary of the Reformation. (AP Photo/Gero Breloer) AP

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προλόγισε το βραβείο του ράπερ, που έγινε ο πρώτος που εισήλθε στο "πάνθεον" των στιχουργών και φρόντισε να καταστήσει σαφές το χάος που τον χωρίζει από τον τωρινό ένοικο του Λευκού Οίκου

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μας έχει συνηθίσει σε δημόσιες εμφανίσεις από την ημέρα που παρέδωσε τα σκήπτρα της χώρας στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ. Για την ακρίβεια, ελάχιστες φορές τον έχουμε δει live σε κάποια εκδήλωση ή τηλεοπτική εκπομπή. Φροντίζει από την άλλη να παρεμβαίνει όποτε αυτό χρειαστεί με βίντεο. Κάτι τέτοιο έκανε και εν όψει των εκλογών για ανάδειξη νέου Γάλλου προέδρου, όπου έτεινε χείρα φιλίας στον Εμανουέλ Μακρόν. Η εμφάνισή του μέσω βίντεο το βράδυ της Πέμπτης ήταν ωστόσο εντελώς διαφορετική. Αποδέχτηκε το κάλεσμα των υπευθύνων του Hall Of Fame των στιχουργών, που συμπεριέλαβαν στη λίστα τους τον Jay – Z.

Ο πρώην πρόεδρος διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις τόσο με τον κ. Κάρτερ (όπως τον αποκάλεσε στο βίντεο), όσο και με την σύζυγό του Beyonce, ενώ θεωρεί πως τους δύο τους συνδέουν πολλά κοινά. “Κανείς από όσους μας γνώριζαν νέους δεν θα περίμενε να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα” σχολίασε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγάπη τους για τις κόρες τους.

“Όπως όλοι σας, είμαι και εγώ φαν: Άκουγα τον Jay από τα νιάτα μου και ως ‘αχόρταγος’ γερουσιαστής” ανέφερε στη συνέχεια αποκαλύπτοντας πως εμπνεύστηκε πολλές φορές από τους στίχους του ράπερ για τους λόγους του. “Χρειάστηκε να ‘καθαρίσω λάσπη από τους ώμους μου΄(brush some dirt off my shoulders) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας” είπε και στη συνέχεια τόνισε με νόημα: “Έτσι, είμαι σίγουρος πως παραμένω ο μόνος πρόεδρος που άκουγε μουσική του Jay-Z στο Οβάλ γραφείο”.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του με αφορμή την τιμητική αναγνώριση του καλλιτέχνη, ο Ομπάμα ανέφερε ως ένα ακόμη στοιχείο που έχουν οι δύο άνδρες κοινό, το γεγονός πως “έχουν γυναίκες που είναι σημαντικά πιο δημοφιλείς από εμάς”. Η αναφορά φυσικά στις δυναμικές κυρίες Μισέλ Ομπάμα και Beyonce.

Κλείνοντας, ο Ομπάμα αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του ράπερ, την οποία και όπως δήλωσε προσυπογράφει: “Ποτέ δεν είδα τον εαυτό μου και είπα ‘πρέπει να φέρομαι με ορισμένο τρόπο, ώστε να βρίσκομαι ανάμεσα σε ορισμένους ανθρώπους’. Πάντα ήθελα να παραμένω αληθινός με τον εαυτό μου και το κατάφερα. Οι άνθρωπο το αποδέχτηκαν αυτό”.

Δείτε το βίντεο:

AP Photo/Gero Breloer

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα