Μπους εγκαλεί Τραμπ: Τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα στη δημοκρατία

Μπους εγκαλεί Τραμπ: Τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα στη δημοκρατία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η συστηματική άσκηση κριτικής σε βάρος των ΜΜΕ υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στο εξωτερικό

Σε μια σπάνια δημόσια παρέμβασή του με θέμα την πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους άσκησε σήμερα κριτική σε βάρος των σφοδρών επιθέσεων που εξαπολύει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του Τύπου.

Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ κατά την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του διαδόχου του που θεωρεί τον Τύπο "έναν εχθρό του αμερικανικού λαού".

"Εκτιμώ ότι τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα στη Δημοκρατία. Τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα προκειμένου άνθρωποι σαν κι εμένα να λογοδοτούν" δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σπάνια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον των μεγαλύτερων αμερικανικών ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί για αμεροληψία και για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ο Τζορτζ Ου. Μπους υπογράμμισε ότι "η εξουσία μπορεί να είναι πολύ εθιστική και διαβρωτική και είναι πολύ σημαντικό τα ΜΜΕ να ζητούν τον λόγο από τα πρόσωπα που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους".

Επιπλέον, τόνισε ότι το να ασκείται συστηματικά κριτική σε βάρος των αμερικανικών ΜΜΕ υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στο εξωτερικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαίνεται ο 'πόλεμος' Τραμπ - ΜΜΕ: Απέκλεισε CNN, NYT και Politico

'Πόρτα' Τραμπ στο δείπνο δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου

Τραμπ: 'Εχθροί των Αμερικανών' μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και New York Times

ADVERTISING

SHARE: