Μυστικός δείπνος Μακρόν – Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο

Μυστικός δείπνος Μακρόν – Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο
French president Emmanuel Macron, left, shares a laugh with French former president Nicolas Sarkozy prior to the French Cup 2017 Final soccer match, between Paris Saint-Germain (PSG) and Angers at Stade de France in Saint Denis, north of Paris, France, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP

Ο πρώην και ο νυν γευμάτισαν μαζί με τις συζύγους τους σε ένα δείπνο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων. Ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας Μακρόν - Σαρκοζί δηλώνει το περιβάλλον του δεξιού πολιτικού

Μπορεί οι σχέσεις Ολάντ και Σαρκοζί να μην υπήρξαν και οι πιο υποδειγματικές, όμως ο νέος κάτοικος στα Ηλύσια Πεδία, Εμανουέλ Μακρόν, επιδιώκει – και για την ώρα κάνει πράξη – μια διαφορετική προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής. Το 2012, όταν ο Φρανσουά Ολάντ διαδεχόταν τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία, τα ΜΜΕ είχαν σχολιάσει ποικιλοτρόπως την επιλογή του να μην συνοδεύει το απερχόμενο προεδρικό ζεύγος ως το αυτοκίνητο.

Αντίθετα με εκείνον και παρά το γεγονός πως ο Ολάντ είναι αυτός που τον έβαλε στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί τακτική επαφή με τον Νικολά Σαρκοζί. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Le Figaro, το οποίο και επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία, το ζεύγος Μακρόν υποδέχτηκε τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι στο προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Τετάρτη.

Το δείπνο στα Ηλύσια Πεδία δεν εγγράφηκε στις επίσημες συναντήσεις του προέδρου και ως εκ τούτου δεν καλύφθηκε από φωτογράφους και δημοσιογράφους. Στο τραπέζι άλλωστε κάθισαν μόνο τα δύο ζευγάρια, σε μια συνάντηση που ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν ήθελε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ηλυσίων δεν αρνήθηκε το δείπνο και τόνισε πως εμπίπτει σε μια σειρά επαφών του Γάλλου προέδρου με τους προκατόχους του. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Μακρόν θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Φρανσουά Ολάντ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από το περιβάλλον Σαρκοζί πάντως αναφέρουν πως ο νέος πρόεδρος επικοινωνεί τακτικά με τον Νικολά Σαρκοζί. “Ο πρόεδρος Μακρόν έχει την ευφυΐα να μην υποτιμά την εμπειρία του Νικολά Σαρκοζί” αναφέρουν. Μάλιστα λέγεται πως ο ίδιος ο πολιτικός, που ανήγγειλε το περασμένο φθινόπωρο την “συνταξιοδότησή” του από την πολιτική, καθώς ηττήθηκε κατά κράτος στις εσωκομματικές της δεξιάς για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου, αστειεύεται λέγοντας πως με αυτές τις επαφές, παραμένει στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα