Μυστήριο με την κατάθεση στρατιωτικού αστυνομικού για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη

Μυστήριο με την κατάθεση στρατιωτικού αστυνομικού για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη

Νέα στοιχεία γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του απανθρακωμένου πτώματος

Μυστήριο με την κατάθεση άνδρα της στρατιωτικής αστυνομίας αναφορικά με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία. Το βραζιλιάνικο δίκτυο globo μεταδίδει πως ο άνδρας της ασφάλειας εμφανίστηκε στους πράκτορες της Δίωξης Ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση, δίνοντας κατάθεση στις αρχές επί τρεις ώρες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, άνηκε όντως στον Έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Αμοιρίδη, που εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα.

Αν και από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα η σχέση του με τον αγνοούμενο, ο στρατιωτικός αστυνομικός παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του για την ανάκριση. Ερωτηματικά επίσης γεννά και το γεγονός πως μετά την μαραθώνια κατάθεση του και ενώ ο συνήγορός του απεχώρησε, ο αστυνομικός παραμένει στο αστυνομικό τμήμα.

Το αυτοκίνητο ανήκει στον πρέσβη

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, πρέσβης στη Μπραζίλια, εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα και ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του σε πόλη 40χλμ από το Ρίο Ντε Τζανέιο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Στο Ρίο μεταβαίνει ο πρέσβης του Μπουένος Άιρες

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαφάνιση Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία: Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα

Αγνοείται ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία

Εξαφάνιση πρέσβη στη Βραζιλία. Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

ADVERTISING

SHARE: