Νάταλι Πόρτμαν: Ήμουν εγώ, αυτός κι ένα διπλό κρεβάτι στο λίαρ τζετ του’

Νάταλι Πόρτμαν: Ήμουν εγώ, αυτός κι ένα διπλό κρεβάτι στο λίαρ τζετ του’
FILE - In this Nov. 30, 2010 file photo, actress Natalie Portman attends the premiere of "Black Swan" at the Ziegfeld Theatre in New York. Portman was nominated for a Golden Globe for best actress, Tuesday, Dec. 14, 2010, for her role in "Black Swan." The Golden Globe awards will air on Jan. 16 on NBC. (AP Photo/Evan Agostini, file) ap

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε δημόσια για τη δική της εμπειρία της με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις

Η Νάταλι Πόρτμαν μίλησε ανοιχτά τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στη βρετανική Mirror για την προσωπική της εμπειρία με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστϊν, εν μέσω του σκανδάλου των σεξουαλικών επιθέσεων που ταλανίζει το Χόλιγουντ.

Η διάσημη ηθοποιός περιέγραψε ένα περιστατικό που της συνέβη, όταν έπρεπε να πετάξει με ιδιωτικό αεροσκάφος μαζί με τον Γουάινστιν και το επιτελείο του. Όταν έφτασε ωστόσο στο αεροπλάνο, διαπίστωσε ότι ήταν μόνη της με τον παραγωγό και ότι στο εσωτερικό της καμπίνας είχε φορτωθεί ένα διπλό κρεβάτι.

“Αρχικά σκέφτηκα, ναι, γιατί να μη δεχτώ μια πτήση σε ιδιωτικό αεροσκάφος με ένα πλήθος ατόμων. Κι όταν έφτασα, (είδα ότι) ήμασταν μόνο οι δυο μας και ένα στρωμένο κρεβάτι” επεσήμανε. “Τίποτα δεν συνέβη, δεν μου επιτέθηκε. Είπα ότι αυτό δεν με κάνει να νιώθω άνετα και έγινε σεβαστό”.

Η Πόρτμαν είχε ξεχάσει το περιστατικό, έως ότου βγήκαν στο προσκήνιο οι καταγγελίες από διάσημες και μη γυναίκες που έπεσαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του Γουάινστιν, και τότε είδε την εμπειρία της με άλλο μάτι: “Σκέφτηκα ότι αυτό (που έζησα) δεν ήταν σωστό. Είναι απαράδεκτο και χειριστικό” τόνισε.

“Όταν άκουσα όλα αυτά να δημοσιοποιούνται, ένιωσα τυχερή που δεν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια όμως συνειδητοποίησα ότι ναι μεν δεν έχω δεχθεί σεξουαλική επίθεση αλλά έχω δεχτεί διάκριση ή παρενόχληση σχεδόν σε κάθε μου δουλειά. Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον 100 περιστατικό που τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα έπρεπε”.

Η Πόρτμαν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει απορρίψει δουλειές για να αποφύγει την προβολή της ως σεξουαλικό αντικείμενο του πόθου, ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

“Είχα απροθυμία, δεν ήθελα να γυρίσω σκηνές ερωτικές σκηνές. Όλοι με έβλεπαν ως μια Λολίτα και αυτό μου δημιουργούσε φόβο” πρόσθεσε.

“Είναι σαν να υπάρχει μια άτυπη στρατηγική απομόνωσης της γυναικείας φωνής. Συχνά όταν πας σε ένα γύρισμα είσαι η μόνη γυναίκα στο πλατό. Και αυτό είναι κακό, δεν έχεις κάποια σύμμαχο να απευθυνθείς όταν κάτι πάει λάθος. Δεν μπορείς να συμβουλευτείς μια άλλη γυναίκα για όσα παρατηρείς”.

(Με πληροφορίες από Mirror, φωτογραφία: AP /Evan Agostini)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα