Νέα αιτήματα για τα Panama Papers

default image

Οι οικονομικοί εισαγγελείς προχωρούν στην αποστολή νέων αιτημάτων προς τον Παναμά, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να μάθουν τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκόμενων προσώπων και εταιρειών

Νέα αιτήματα συνδρομής στο σύνολο των Ελλήνων προσώπων που καταγράφονται στα Panama Papers, αποστέλουν στον Παναμά αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες οι οικονομικοί εισαγγελείς, που το τελευταίο διάστημα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους εμπλεκομένων.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών, Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρη, είναι να εντοπιστούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία των περίπου 200 προσώπων, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ με την ευθύνη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ. Συγκεκριμένα, ζητούν να λάβουν τα πλήρη στοιχεία για τις υπεράκτιες εταιρείες, τους εκπροσώπους και τους δικαιούχους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα έχουν ήδη συνταχθεί, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας έχουν ήδη προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε Έλληνες πολίτες που εμφανίζονται να διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή ιδρύματα. Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν υποβληθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών και παροχή όλων των στοιχείων, για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, όχι μόνο στον Παναμάς αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα