Νέα επίθεση για την ανακατάληψη της Παλμύρας από τον ISIS

Νέα επίθεση για την ανακατάληψη της Παλμύρας από τον ISIS

Μάχες σώμα με σώμα δίνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις προκειμένου να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την αρχαία Παλμύρα, μετά της προσπάθειές τους να την ανακαταλάβουν

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανασυντάχθηκαν και εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης Παλμύρα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται το ρωσικό κέντρο παρακολούθησης στη Συρία.

"Παρά τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, οι τρομοκράτες προσπαθούν όσο πιο πολύ μπορούν να εξασφαλίσουν ένα οχυρό μέσα στην πόλη", αναφέρει ανακοίνωση του κέντρου, σύμφωνα με το Interfax. "Τα συριακά στρατεύματα μάχονται για την υπεράσπιση της Παλμύρας".

Το κέντρο ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει "σημαντικές δυνάμεις" από τα προπύργιά του στη Ράκα και στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Νωρίτερα, πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με τους μαχητές και μια εδρεύουσα στη Βρετανία μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία ανέφεραν πως το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την Παλμύρα έπειτα από τη σύντομη υποχώρησή του εξαιτίας των σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Εκδιώχθηκε το ΙΚ από την Παλμύρα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να ανακαταλάβει την Παλμύρα

ADVERTISING

SHARE: