Νέα μεγάλη γκάφα της Microsoft

Νέα μεγάλη γκάφα της Microsoft

Η Microsoft ζητά συγγνώμη για ρατσιστική τροποποίηση φωτογραφίας σε διαφήμιση της στην Πολωνία (Pics)

Η Microsoft ζήτησε τελικώς συγγνώμη σήμερα για τη ρατσιστική τροποποίηση σε διαφημιστική της φωτογραφία στην πολωνική εκδοχή της καθώς αντικατέστησε το πρόσωπο ενός μαύρου άνδρα με ενός λευκού. Η εταιρεία απέσυρε σήμερα τη διαφήμιση καθώς η φωτογραφία άρχισε να κάνει το γύρο του internet.

Image and video hosting by TinyPic

Η αμερικανική έκδοση της φωτογραφίας απεικόνιζε 3 εργαζόμενους σε meeting, ένα άνδρα ασιατικής καταγωγής, έναν αφρικανικής και μια λευκή γυναίκα. Στην προσπάθεια προσαρμογής της διαφήμισης στα τοπικά δεδομένα η εταιρεία αντικατέστησε πολύ πρόχειρα το κεφάλι του μαύρου άνδρα με έναν λευκό. Ήταν τέτοια δε η προχειρότητα του «καλλιτέχνη», που αντικατέστησε μόνο το μαύρο κεφάλι με λευκό, ώστε ξέχασε να αντικαταστήσει και τα χέρια, τα οποία παραμένουν φυσικά μαύρα.

Πολλοί νόμιζαν αρχικά ότι πρόκειται για κάποια φάρσα, όμως μια ματιά στο αμερικανικό κι έπειτα στο πολωνικό site αρκούσε για να επιβεβαιώσει ότι η φωτογραφία προερχόταν από την εταιρεία. Η Microsoft ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε την εικόνα από την πολωνική ιστοσελίδα της σήμερα, ενώ "ερευνά το θέμα", όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Cnet. Η πολωνική ιστοσελίδα της Microsoft διαθέτει πλέον μόνο την αρχική φωτογραφία.

Image and video hosting by TinyPic

Άλλο αξιοπερίεργο σημείο της φωτογραφίας (χωρίς καμιά επέμβαση στη φωτογραφία) εντοπίζεται στο laptop που υπάρχει στο τραπέζι και το οποίο ανήκει σε ανταγωνιστική εταιρεία (Apple MacBook) με το logo σβησμένο.

Μάλλον, είναι καιρός τελικά, η Microsoft να προσλάβει το δικό της φωτογράφο!

(Πηγή: PC World )

ADVERTISING

SHARE: