Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

"Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί" δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ

Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους της τουρκικής προκλητικότητας ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας “ασαφή” τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο τούρκος ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερώτηση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι για το Αιγαίο, υποστήριξε ότι “το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα”.

Ο Μουσταφά Μπαλμπάι, από τη μεριά του, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε: “το 1996 προέκυψε η κρίση των Ιμίων. Η Ελλάδα δημιούργησε μία σοβαρή κρίση καρφώνοντας μία σημαία στις βραχονησίδες Ίμια και φτάνοντας στο χείλος του πολέμου. Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας την έκανε να κατεβάσει τη σημαία. Ούτε εμείς θέλουμε ένταση στο Αιγαίο αλλά στα νησιά μας όχι μόνο η ελληνική σημαία υπάρχει, αλλά και στρατιωτικά φυλάκια έχουν χτιστεί και δημαρχεία έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΑΚΡ έχουν γίνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα