Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Κρις Κορνέλ. Το τελευταίο live του

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Κρις Κορνέλ. Το τελευταίο live του
Chris Cornell and Soundgarden perform at the 2014 Bridge School Benefit at the Shoreline Amphitheatre in Mountain View California on Saturday, October 25, 2014. (Photo by John Davisson/Invision/AP) John Davisson/Invision/AP

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του τραγουδιστή ο θάνατος του ήταν "αιφνίδιο και αναπάντεχο γεγονός". Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία και το τελευταίο του live επί σκηνής (Vids)

Η είδηση του θανάτου του Chris Cornell έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο θάνατος του 52χρονου τραγουδιστή σημειώθηκε λίγο μετά την τελευταία εμφάνιση των Soundgarden στο Fox Theatre του Detroit και ανακοινώθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας από τον ατζέντη του Cornell, Brian Bumbery.

Με επίσημη ανακοίνωση του, ο Bumbery ανέφερε πως ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε “ξαφνικά και απροσδόκητα” το βράδυ της Τετάρτης και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα για τα αίτια. Η οικογένεια του “θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή, για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του”, αναφέρει ο Bumbery.

“Η σύζυγός του Βίκυ (Καραγιάννη) και η οικογένειά του σοκαρίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν τον αιφνίδιο θάνατό του. Θέλουν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές του για τη συνεχή έκφραση της αγάπης τους και την αφοσίωσή τους και να ζητήσουν αυτές τις ώρες τον σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής”, ανακοίνωσε.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Michael Woody, ανέφερε στο Associated Press πως διερευνώνται “βασικά στοιχεία που εντοπίστηκαν στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο Cornell”. Πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο πιθανής αυτοκτονίας.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο τραγουδιστής εντοπίστηκε νεκρός στο ξενοδοχείο “MGM Grand Detroit” όπου διανυκτέρευε μετά τη συναυλία των Soundgarden. Σύμφωνα με τον Woody, η σύζυγος του Cornell κάλεσε έναν οικογενειακό τους φίλο και του ζήτησε να μεταβεί στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσει αν εκείνος είναι καλά. Όταν έφτασε αναγκάστηκε να σπάσει την πόρτα του δωματίου για να εισέλθει σε αυτό και βρήκε τον Cornell νεκρό στο πάτωμα του μπάνιου. Την αιτία θανάτου θα καθορίσει η ιατροδικαστική έκθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση με τους Soundgarden:

Ο Cornell ήταν μια εμβληματική σημαία της Grunge σκηνής με τους Soundgarden, ενώ ακολούθησε και σόλο καριέρα ως τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας και συνεργάστηκε με διάφορους άλλους μουσικούς στη διάρκεια των τριών δεκαετιών που είχε παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή.

Είχε ιδρύσει το Ίδρυμα Chris and Vicky Cornell που συγκεντρώνει πόρους και συνεργάζεται με οργανισμούς για τη στήριξη άστεγων, φτωχών και κακοποιημένων παιδιών.

Ο Jimmy Page, ο Elton John, ο Billy Idol και ο Mark Lanegan μεταξύ άλλων μουσικών, είπαν το δικό τους “αντίο” στον Chris Cornell μέσα από τα social media.

Φωτογραφία:  John Davisson/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα