Νέα Υόρκη: ‘Επηρεασμένος’ από το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης

Νέα Υόρκη: ‘Επηρεασμένος’ από το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης
Law enforcement officials work following an explosion near New York's Times Square on Monday, Dec. 11, 2017. Police said a man with a pipe bomb strapped to him set off the crude device in an underground passageway under 42nd Street between Seventh and Eighth Avenues. (AP Photo/Andres Kudacki) ap

Μόνος του έδρασε ο 27χρονος δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ήταν «επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθη και σύμφωνα με τις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα που εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Ο Κούομο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξερράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του».

Πρόσθεσε ότι ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

(Φωτό: AP Photo/Andres Kudacki)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα