Νετανιάχου προς Ιράν: Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ

Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu,  delivers a speech during the International Security Conference in Munich, Germany, Sunday, Feb. 18, 2018. (Sven Hoppe/dpa via AP)
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu, delivers a speech during the International Security Conference in Munich, Germany, Sunday, Feb. 18, 2018. (Sven Hoppe/dpa via AP) AP

Σε υψηλούς τόνους κατά της Τεχεράνης η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι, αν χρειαστεί, η χώρα του θα αναλάβει δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όχι μόνο κατά των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή, επαναλαμβάνοντας ότι η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Κρατώντας ένα κομμάτι το οποίο παρουσίασε ως δείγμα ιρανικού drone που προερχόταν από τη Συρία και κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ισραηλινό έδαφος, ο Νετανιάχου δήλωσε: "Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ", απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ που ήταν στη αίθουσα και είναι ένας από τους ομιλητές στη Διάσκεψη του Μονάχου.

"Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο καθεστώς να περάσει μια θηλιά τρόμου γύρω από το λαιμό μας. Θα αναλάβουμε δράση, εάν χρειαστεί, όχι μόνο εναντίον των πληρεξούσιων του Ιράν αλλά και του ίδιου του Ιράν", δήλωσε στην ομιλία του.

Φωτό:Sven Hoppe/dpa via AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπουργικά 'καρφιά' στον Νετανιάχου

Ισραήλ: Παραπομπή Νετανιάχου για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία

Νετανιάχου: Οι επιδρομές ήταν ένα "ισχυρό πλήγμα" σε Ιράν και Συρία

ADVERTISING

SHARE: