Νίκη Μέρκελ στο ντιμπέιτ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Υποχωρεί το SPD

Νίκη Μέρκελ στο ντιμπέιτ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Υποχωρεί το SPD
The screenshot provided by RTL shows German Chancellor Angela Merkel, left, of the Christian Democratic party, and her challenger Martin Schulz of the Social Democratic party as they attend the only TV debate three weeks before the German parliament elections in a TV studio in Berlin Sunday, Sept. 3, 2017. (RTL via AP) AP

Υποχώρησε το SPD μετά την τηλεμαχία της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση, σταθερά στο 37% οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) της Άγγελα Μέρκελ διεύρυναν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετά την τηλεμαχία της περασμένης Κυριακής, στην οποία η καγκελάριος εμφανίστηκε πιο “πειστική και αξιόπιστη” σε σύγκριση με τον αντίπαλό της στις επικείμενες εκλογές, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοιβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές παραμένουν σταθερά στο 37%, όμως το SPD έχασε δύο μονάδες και έπεσε στο 21%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων, που σημαίνει ότι ήταν η πρώτη που έγινε μετά το ντιμπέιτ της Κυριακής.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 11%. Η ριζοσπαστική Αριστερά ακολουθεί με 10%, με άνοδο μίας μονάδας.

Αυξημένο κατά μία μονάδα, στο 9%, είναι επίσης το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος FDP ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, στο 8%.

Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η AfD και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αφού ξεπερνούν το όριο του 5%.

Λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, μετά τις εκλογές θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί άλλος βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός πέραν από αυτόν των συντηρητικών με το SPD.

Φωτογραφία: APImages

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα