Νότια Αφρική: Αιματηρή επίθεση σε τζαμί- Αναζητούνται οι ύποπτοι

Νότια Αφρική: Αιματηρή επίθεση σε τζαμί- Αναζητούνται οι ύποπτοι
Πιστοί σε τζαμί στην Αφρική. Φωτογραφία αρχείου. AP

Επίθεση ενόπλων σε τέμενος στα βόρεια της πόλης Ντερμπάν στη Νότια Αφρική. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Άγνωστα τα κίνητρα των υπόπτων.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ένα τέμενος κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όταν τρεις άνδρες, οπλισμένοι με όπλα και μαχαίρια, εισέβαλαν στο κτίριο και έκοψαν τον λαιμό τριών πιστών, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Προσοχή ακολουθεί σκληρή εικόνα

Τραυματισμένος σε επίθεση σε τζαμί στη Νότια Αφρική AP

Η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής έχει μια μεγάλη κοινότητα αλλοδαπών και προσελκύει πολλούς τουρίστες, όμως σχεδόν ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα με εξτρεμιστές ισλαμιστές. “Το ένα από τα τρία (θύματα) πέθανε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση”, είπε ο Πρεμ Μπάλραμ, ο εκπρόσωπος της Reaction Unit SA, μιας ιδιωτικής εταιρείας ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο νεκρός είναι ο ιμάμης του τεμένους που οι δράστες του έκοψαν τον λαιμό. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Οι τρεις ύποπτοι, που διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο, είναι Αιγύπτιοι, σύμφωνα πάντα με τον Μπάλραμ. “Οι ντόπιοι τους αναγνώρισαν”, πρόσθεσε. Ένα τμήμα του τζαμιού πυρπολήθηκε και καπνός υψώνεται από την άκρη του κτιρίου. Το ένα από τα θύματα της επίθεσης πήδηξε από ένα πλαϊνό παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου.

Σύμφωνα με την αφρικανική εφημερίδα News24, η επίθεση συνέβη στις 14:39, τοπική ώρα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το σημείο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα