Νότια Κορέα: Στον ανακριτή ο επικεφαλής της Samsung

Ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού συνελήφθη χθες για το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραπομπή της προέδρου της Νότιας Κορέας

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα δεμένος με χειροπέδες και λευκό σχοινί ο επικεφαλής του Samsung Group, αφού πέρασε τη νύκτα σ' ένα μικρό κελί.

Ο Τζέι Γιονγκ Λι συνελήφθη χθες για τον φερόμενο ρόλο του σε σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραπομπή της προέδρου Παρκ Γκουν-Χιέ.

Ο 48χρονος Λι ηγείται της εταιρείας τεχνολογίας που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή spartphones, τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη και τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα κατηγορεί τον Λι ότι δωροδόκησε μια στενή φίλη της προέδρου με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες που συνδέονται με τη διαδοχή στην ηγεσία του ομίλου. Χθες η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες που περιλαμβάνουν δωροδοκία, κατάχρηση, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και ψευδορκία.

Ενώ η προφυλάκιση του Λι δεν αναμένεται να εμποδίσει τις καθημερινές επιχειρήσεις στις εταιρείες του ομίλου Samsung, τις οποίες διευθύνουν επαγγελματίες μάνατζερ, ειδικοί λένε ότι μπορεί να δυσχεράνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη ο επικεφαλής της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς

Νότια Κορέα: Νέες έρευνες σε επιχειρηματικούς ομίλους μετά την Samsung

ADVERTISING

SHARE: