Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή η πιθανότητα συμφωνίας μέχρι την Πέμπτη

Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή η πιθανότητα συμφωνίας μέχρι την Πέμπτη

Απαισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας-δανειστών μέχρι την Πέμπτη εμφανίζεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Επανέλαβε την αντίθεση της ευρωζώνης στη διαγραφή χρέους

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, μία επιλογή που εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Επειδή είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στη διαγραφή χρέους, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να επιμείνουμε στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε από το Eurogroup", είπε ο Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου. Προειδοποίησε ακόμη ότι και στην περίπτωση χρεοκοπίας, το χρέος «δεν θα εξαφανιστεί».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πάντως πως η πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη είναι "πολύ μικρή". «Εάν δεν έρθουν, δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε» είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης».

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ολλανδικό κοινοβούλιο, επισήμανε ότι εξαντλείται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Εναπόκειται στους Έλληνες να παρουσιάσουν μια σειρά εναλλακτικών» προτάσεων, δήλωσε σε δημοσιογράφους. "Τα πράγματα που δεν θέλουν τα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν άλλες, εναλλακτικές προτάσεις».

Νωρίτερα, ο Ντάισελμπλουμ πρότεινε να καθυστερήσει η επιλογή του διαδόχου του επικεφαλής του Eurogroup, που αναμενόταν να γίνει αύριο, έως τον Ιούλιο, προκειμένου όλη η προσοχή να παραμείνει στραμμένη στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή", ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντάισελμπλουμ. «Η εκλογή δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συζητήσεις για τις διαδικασίες»

Εκτός από τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup διεκδικεί και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup

ADVERTISING

SHARE: