Ντόναλντ Τραμπ – Σι Τζινπίνγκ: ‘Τσάι και συμπάθεια’ στην Απαγορευμένη Πόλη

Ντόναλντ Τραμπ – Σι Τζινπίνγκ: ‘Τσάι και συμπάθεια’ στην Απαγορευμένη Πόλη
Φωτό αρχείου από την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα και τη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ (AP Photo/Andrew Harnik) AP Photo/Andrew Harnik

Αβροφροσύνες μεταξύ των ηγετών ΗΠΑ και Κίνας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στο Πεκίνο

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του Πενγκ Λιγιουάν υποδέχθηκαν σήμερα το αμερικανικό προεδρικό ζεύγος, τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, για απογευματινό τσάι στην Απαγορευμένη Πόλη, το Παλάτι Μουσείο του Πεκίνου.

Οι δύο πρόεδροι και οι σύζυγοί τους πήραν το τσάι τους στο κτίριο Μπαογιούν στη νοτιοδυτική γωνία της Απαγορευμένης Πόλης.

Ο Σι ευχαρίστησε τους επισκέπτες του για την φιλοξενία τους στο θέρετρο Mar-a-Lago όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ τον Απρίλιο και τους ευχήθηκε ευχάριστη διαμονή στην Κίνα.

Χρησιμοποιώντας ένα τάμπλετ, ο Τραμπ έδειξε στον Σι και την Πένγκ βίντεο με την εγγονή του Αραμπέλα Κούσνερ να τραγουδά στα μανδαρινικά και να απαγγέλει, μεταξύ άλλων, αρχαία κινεζικά ποιήματα. Ο Σι επαίνεσε τις ικανότητες της Αραμπέλα στην κινεζική γλώσσα, λέγοντας ότι η επίδοσή της αξίζει ‘άριστα’. Η Αραμπέλα είναι ήδη μια μικρή σταρ στην Κίνα, δήλωσε ο Σι, προσθέτοντας ότι ελπίζει η εγγονή του Τραμπ να επισκεφθεί την Κίνα στο μέλλον.

Φωτό: AP Photo/Andrew Harnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα