Ντουτέρτε: Βόμβες σε όλους τους απαγωγείς

Ντουτέρτε: Βόμβες σε όλους τους απαγωγείς

Μετά από τους τοξικομανείς σειρά φαίνεται πως έχουν οι απαγωγείς στις Φιλιππίνες, με τον πρόεδρο της χώρας να ενθαρρύνει τις δολοφονίες και τις μαζικές εκτελέσεις

O προκλητικός πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε καλεί τις Αρχές της χώρας του, όπως και τους πολίτες να εξολοθρεύσουν όλους τους απαγωγείς, χρησιμοποιώντας ακόμη και βόμβες αν το κρίνουν αναγκαίο.

Στόχος του είναι, όπως αναφέρει, να σταματήσει τις απαγωγές που λαμβάνουν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας του.

O Ντουτέρτε αποφάσισε κατόπιν συνομιλιών με τους τους προέδρους της Ινδονησίας και της Μαλαισίας να διατάξει τις ναυτικές του δυνάμεις να συλλαμβάνουν ή και να δολοφονούν όσους απαγωγείς μεταφέρουν τα θύματά τους από τις γειτονικές χώρες στις Φιλιππίνες ή και το αντίθετο,

Συγκεκριμένα, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος ζήτησε από τις δυνάμεις του να βομβαρδίζουν όσους επιχειρούν να δραπετεύσουν από το λιμενικό. “Αν υπάρχουν απαγωγείς και προσπαθούν να το σκάσουν, βομβαρδίστε τους όλους”.

Παράλληλα, μιλώντας για τους νέους θανάτους που θα έχει η πρότασή του έκανε λόγο για παράπλευρες απώλειες. “Μην επιτρέψετε να πέσετε θύματα απαγωγής,” τόνισε.

Η νέα ομιλία του Ντουτέρτε έρχεται λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση ενός νοτιοκορεάτη καπετάνιου και του φιλιππινέζικου πληρώματος του, από πειρατές- αντάρτες της οργάνωσης Abu Sayyaf, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Οι αντάρτες της οργάνωσης ζητούν άσυλο και σε αντάλλαγμα προφέρουν την απελευθέρωση 27 ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση της κυβέρνησης οι απαγωγείς έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν, τουλάχιστον, 7.3 εκατομμύρια δολάρια από απαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΠΗΓΗ: AssociatedPress

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα