Ο άσος της Manchester, W. Rooney, δωρίζει 100.000£ στα θύματα της επίθεσης

Ο άσος της Manchester, W. Rooney, δωρίζει 100.000£ στα θύματα της επίθεσης
FILE - In this Jan. 21, 2017 file photo, Manchester United's Wayne Rooney acknowledges the fans after the English Premier League soccer match between Stoke City and Manchester United at the Britannia Stadium, Stoke on Trent, England. Manchester United will play Ajax in the Europa League final in Stockholm on Wednesday May 24, 2017. (AP Photo/Rui Vieira, File) AP

Ο ποδοσφαιριστής της θρυλικής ομάδας θέλησε να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας

Ο Βρετανός ποδοσφαιριστής της Manchester United, Wayne Rooney, δώρισε 100.000£ λίρες στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ την Πέμπτη. Η δωρεά που πραγματοποιήθηκε μέσω του ιδρύματος που έχει συστήσει ο ποδοσφαιριστής και έχει στόχο την υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος που άφησε πίσω του 22 νεκρούς και δεκάδες άλλους να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης.

Ο αθλητής που πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης την κατάκτηση του Europa Leage, δήλωσε: “Είναι στιγμές που η ζωή σε επηρεάζει άμεσα και σε κάνει να σταματήσεις. Η Δευτέρα ήταν μία από αυτές τις στιγμές”. Ο Rooney συνέχισε λέγοντας: “Όπως τόσοι άλλοι, απόλαυσα μοναδικές νύχτες στην Arena (Manchester Arena), συχνά μαζί με την οικογένειά μου”.

“Σας πατέρας, τρομοκρατούμαι στην ιδέα πως ένα βράδυ διασκέδασης για τόσους νέους, θα μπορούσε να καταλήξει με τέτοιο τραγικό τρόπο. Η καρδιά μου είναι με όσους επλήγησαν από την επίθεση. Σας παρακαλώ, δώστε ότι μπορείτε” πρόσθεσε κλείνοντας, με το ίδρυμά του να ενεργοποιεί γραμμές υποστήριξης, στις οποίες μπορούν οι πολίτες να δωρίσουν χρήματα.

Στο Ντίσελντορφ ο Βρετανός δράστης

Ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και έκαναν λόγο για διαμονή του στην πόλη της Γερμανίας τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση.

Το γερμανικό περιοδικό Focus είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ ήλθαν σε επαφή με τις γερμανικές αρχές διότι ο Σαλμάν Αμπέντι είχε πάρει μία πτήση Ντίσελντορφ-Μάντσεστερ τέσσερις ημέρες πριν από την πολυαίμακτη επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ για να αλλάξει αεροπλάνο. Πέρασε λίγη ώρα στη ασφαλή ζώνη τράνζιτ», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία χωρίς να δώσει στοιχεία για την ημερομηνία ή την προέλευση του νεαρού λιβυκής καταγωγής Βρετανού.

AP Photo/Rui Vieira, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα