Ο Έλληνας που θα διανύσει 400χλμ με ποδήλατο σε λιγότερες από 21 ώρες

Ο Σεμπάστιαν Χατζηαντωνίου ξεκινά το Σάββατο από το Τορόντο, με στόχο να φτάσει στην Οτάβα σε λιγότερες από 21 ώρες. Και όλα αυτά για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους γύρω του για τον καρκίνο (vid)

"Το όνομά μου είναι Σεμπάστιαν Χατζηαντωνίου και επιχειρώ να διανύσω 400χλμ, σε λιγότερες από 21 ώρες". Το πρωί του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, ένας Ελληνοκαναδός, ο Σεμπάστιαν Χατζηαντωνίου θα προσπαθήσει να μεταβεί με ποδήλατο από την πόλη του Τορόντο, στην Οτάβα σε λιγότερες από 21 ώρες. Πρόκειται για απόσταση 400χλμ και σίγουρα, η πρόκληση είναι μεγάλη. Η απόφαση του Έλληνα της διασποράς δεν είναι απλώς ένα στοίχημα με τον εαυτό του και τις αντοχές του. Ο σκοπός του ταξιδιού έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Ο κ. Χατζηαντωνίου επιδιώκει να συγκεντρώσει χρήματα για ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα κατά του καρκίνου. "Κανονικά δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός είναι ιερός" αναφέρει στο βίντεο που ανάρτησε πριν από μερικές ημέρες στη σελίδα του στο facebook.

"Για να σας δώσω μια αναλογία, η απόσταση ανάμεσα στο Παρίσι και το Λονδίνο είναι 340χλμ" σημειώνει και συμπληρώνει: "Γιατί 21 ώρες; Επειδή η google λέει πως η διαδρομή αυτή θα διαρκέσει τόσο, αλλά νομίζω πως μπορώ να την πραγματοποιήσω σε λιγότερο χρόνο". Δείτε στο χάρτη την απόσταση που καλείται να διανύσει:

Γνώρισα τον Σεμπάστιαν την περίοδο που βρισκόταν στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρει μια γεύση από τη γενέτειρά του που δεν έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται συχνά. Η αλήθεια είναι πως ο αθλητισμός είναι το φόρτε του και μοιάζει απολύτως αρμονικό, να προσπαθήσει να συμβάλει σε ένα κοινωνικό ζήτημα, με αυτόν τον τρόπο. Αυτό από την άλλη, δεν σημαίνει πως η προσπάθεια δεν είναι δύσκολη, ούτε ότι δεν αποτελεί πρόκληση, ακόμη και για έναν γυμνασμένο άνδρα.

"Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν μπορώ να περάσω άλλη μια εβδομάδα ακούγοντας από τον οικογενειακό και το φιλικό περίγυρο, πως με κάποιο τρόπο έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο. Αν και δεν ανήκω σε εκείνους που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο θέμα, δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό σήμερα" αναφέρει ο Σεμπάστιαν που έχει γεννηθεί και εργάζεται στον Καναδά.

"Όμως, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Θέλω να μοιραστείτε το βίντεο και να κάνετε μια δωρεά. Να κάνετε μια δωρεά στο Princess Margaret Cancer Centre, ένα ίδρυμα έρευνα για τον καρκίνο που κάνει φανταστική δουλειά και σώζει χιλιάδες ζωές" εξηγεί ο Ελληνοκαναδός που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 2.500 δολάρια, δηλαδή το χρηματικό του στόχο, πριν ακόμη ξεκινήσει τη διαδρομή του.

Μπείτε στη σελίδα του crowdfunding που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 2.480 δολάρια:

Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν εξηγεί πως θα φέρει μαζί του στο ποδήλατο μια λίστα με τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και για χάρη των οποίων μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. "Ίσως να έχετε κι εσείς ανθρώπους γύρω σας που υποφέρουν από καρκίνο και θα θέλατε να δωρήσετε ένα ποσό στο όνομά τους. Θα ήθελα να είχα το όνομά τους, να τους συμπεριλάβω στη λίστα που θα έχω μαζί μου" σημειώνει. "Το όνομά μου είναι Σεμπάστιαν Χατζηαντωνίου και επιχειρώ να διανύσω 400χλμ, σε λιγότερες από 21 ώρες" αναφέρει κλείνοντας. Δείτε το βίτεο:

Ποδηλατάδα για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι η ετήσια διοργάνωση του ιδρύματος, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για το Princess Margaret Cancer Centre. Οι κλασικές βέβαια διαδρομές είναι περί τα 200χλμ, ενώ ο Σεμπάσιαν επέλεξε πιο δύσκολη αποστολή, να διπλασιάσει δηλαδή την απόσταση. Επιπλέον, η εκδήλωση στον Καναδά λαμβάνει χώρα σε δύο ημέρες, ενώ ο κ. Χατζηαντωνίου σκοπεύει να ολοκληρώσει την απόσταση σε λιγότερες από 21 ώρες.

ADVERTISING

SHARE: