Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε

Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα ορκίστηκε νέος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε
Zimbabwe's President in waiting Emmerson Mnangagwa, greets supporters gathered outside the Zanu-PF party headquarters in Harare, Zimbabwe Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Ben Curtis) ap

Πρωταρχικός στόχος του Μναγκάγκουα είναι όπως δήλωσε να τερματίσει την πολιτική της διαφθοράς που σοβούσε επί εποχής Μουγκάμπε

Μια ιστορική πολιτική αλλαγή συντελέστηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Ζιμπάμπουε με την ορκωμοσία του Έμερσον Μνανγκάγκουα ως νέος Πρόεδρος της χώρας, κλείνοντας επίσημα την 37ετή περίοδο αυταρχικής διακυβέρνησης του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος αποπέμφθηκε από την εξουσία.

Η απόφαση του Μουγκάμπε, ο οποίος βρέθηκε σε αδιέξοδο, να παραιτηθεί με δημόσια δήλωση, πυροδότησε εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος ορκίστηκε ενώπιον πλήθος κόσμου, στο εθνικό στάδιο της Χαράρε χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Οι οργανωτές της τελετής ορκωμοσίας, κάλεσαν τους πολίτες να γίνουν μάρτυρες μιας «ιστορικής ημέρας».

Ο νέος πρόεδρος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να «παραμείνουν ήρεμοι και να μην προχωρήσουν σε καμία μορφή εκδίκησης».

Πρωταρχικός στόχος του Μναγκάγκουα, ο οποίος προέρχεται από την κυρίαρχη ελίτ της χώρας, να τερματίσει την πολιτική της διαφθοράς που σοβούσε επί εποχής Μουγκάμπε.

(Φωτογραφία: AP / Ben Curtis)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα